Mentenanta panouri solare fotovoltaice

ASIGURĂM BUNA FUNCȚIONARE A SISTEMULUI TĂU FOTOVOLTAIC


Inca de la inceput trebuie sa stiti ca mentenanta panourilor solare fotovoltaice nu presupune deloc un efort foarte mare. Ba dimpotriva, daca locuiti intr-o zona in care mai cad si ploi, efortul dumneavoastra va deveni de neglijat.

Totusi, o minima intretinere a panourilor solare este necesara pentru a asigura pe termen lung o mai buna functionare a sistemului. De asemenea, verificarea periodica a fotovoltaicelor de catre o persoana autorizata este necesara pentru a se detecta daca parametrii sai de functionare sunt la un nivel optim. Astfel, dupa mai multe verificari este posibil ca unele lucrari de mentenanta sa fie necesare pentru sistemul solar.

Odata instalate, panourile fotovoltaice nu necesita o mentenanta exagerata, insa este nevoie de verificari permanente efectuate de catre specialisti in domeniu. Mentenanta unui sistem fotovoltaic este cu atat mai importanta si mai necesara, cu cat discutam despre un parc fotovoltaic si nu despre o casa sau o locuinta alimentata cu ajutorul acestora.

mentenanta panouri fotovoltaice 1

Avand in vedere ca multe dintre terenurile care acum cativa ani ar fi fost considerate perfecte pentru constructia unei case sau dezvoltarea unei parcari, acum sunt folosite in vederea construirii parcurilor fotovoltaice, si au aparut tot mai multe solicitari in ceea ce priveste mentenanta sistemelor de panouri fotovoltaice. In ultimii ani, sistemele cu panouri fotovoltaice s-au dezvoltat foarte mult si din ce in ce mai multi investitori aleg sa construiasca un astfel de parc, montat pe pamant.

Orice sistem de panouri fotovoltaice necesita o inspectie periodica realizata anual de un specialist sau de o echipa de specialisti. Aceste inspectii sunt necesare pentru a verifica daca exista deteriorari sau defectiuni. In functie de dimensiunea instalatiei, conditiile de mediu si tipul sistemului, frecventa inspectiei este stabilita in contractul de mentenanta.

Una din cele mai comune sarcini de intretinere a sistemelor fotovoltaice efectuata de catre beneficiar este curatarea sticlei de praf. Atat in cazul sistemelor montate pe acoperisul casei cat si in cazul panourilor montate pe pamant. Daca nu este realizata curatarea periodica, praful poate sa scada randamentul sistemului fotovoltaic cu pana la 20%.

Scopul serviciilor de intretinere a parcurilor fotovoltaice este mentinerea performantei optime pentru asigurarea maximului de productivitate al centralelor fotovoltaice. Astfel incat clientul sa obtina un profit substantial. Intretinerea constanta a centralei PV garanteaza functionarea eficienta si previne eventualele probleme de ordin tehnic. Pentru a asigura eficienta promisa, intretinerea instalatiei este realizata in concordanta cu serviciile de executie prestabilite. Pentru a urmari, a masura si a evalua fiecare etapa, in conformitate cu proiectul sistemului.

Ai nevoie de mentenanta parcuri panouri fotovoltaice?


Telefon

+40 734 520 520

Email

contact@mentenantapanouri.ro

Adresa

Fieni, str Berivoesti Nr 155, Romania

Minim 500 kW
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 5 files.
Va rugam sa incarcati poze cu parcul
Localitate, adresa